T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Şeker Fabrikası Ortaokulu

PDR Servisi Tanımı

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Ne İş Yapar?

Öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacını gütmektedir.

Okulumuz psikolojik danışma ve rehberlik servisi; öğrencilerin akademik, sosyal ve psikolojik gelişimlerini takip eder ve velilerimizle işbirliği yaparak gerekli yönlendirmeleri yapar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinde Hangi Hizmetler Sunulmaktadır?

Arkadaş ilişkileri, Verimli ders çalışma yöntemleri, Aile ile olan ilişkiler, okul başarısını artırma, meslekler hakkında bilgi edinme, bilinçli teknoloji kullanımı, Kendini tanıma, Kendini rahat ifade edebilme, sınav kaygısı, akran zorbalığı, karar verme becerileri, psikolojik uyum, üst öğrenime geçiş sistemi, ergenlik dönemi problemleri vb. konularda hizmet vermektedir.

Rehberlik servisi okulumuza yeni başlayan bütün öğrencilerimizi, rehberlik servisinin sağladığı hizmetler konusunda bilgilendirir ve okula uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla destek sunar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi İlkeleri Nelerdir?

Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisinde yaptığımız tüm görüşmelerde gizlilik esastır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisi öğrencilere ve tüm velilere saygı duyar, koşulsuz kabul eder.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinde yapılacak tüm görüşmelerde öğrenci ve velilerin gönüllülüğü esastır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ne Değildir?

Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisi öğrencinin sadece duygusal yanıyla ilgilenmez.

Rehberlik yardımı sadece 'sorunlu' öğrencilere yönelik olarak verilmez.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik her türlü problemi tek başına ve hemen çözebilecek sihirli bir güce sahip değildir. Bu bir ekip çalışmasıdır ve süreç gerektirir.

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen Terapi Yapar mı?

Okullar sağlık kuruluşu değildir. Rehber öğretmenin yürüttüğü bireysel görüşmeler 'psikolojik danışma' olarak adlandırılır ve terapi sürecinden farklıdır.

Psikolojik danışma ve Rehberlik Servisi Öğrencileri Nasıl Takip Eder, Gelişimleri ile ilgili Nasıl Bilgi Sahibi Olur?

Psikolojik Danışmanın öğrencileri tanımak için kullandığı en önemli araç 'gözlem'dir. Buna ek olarak öğrencilerin yaptığı sanatsal faaliyetler, ebeveynin doldurduğu tanıtıcı formlar, sınıf rehber öğretmeni ile yapılan görüşmeler, veli ve öğrenci ile yapılan görüşmeler, öğrencinin gelişim durumunu gösteren ve sınıf öğretmeni tarafından doldurulan formlar ve psikolojik danışman tarafından uygulanan teknikler öğrenci gelişimlerini takip etmek için kullanılır.

Velilerimize Yönelik Çalışmalar Nelerdir?

Psikolojik Danışma Rehberlik Servis'imizin ve çalışmalarımızın velilerimize tanıtımı, öğrencilerimize yaklaşımda velilerimizle ortak tavır alabilmek için yaptığımız bilgi alışverişi ve yönlendirme çalışmaları, velilerimize yönelik seminer çalışmaları bu kapsamdadır. Veli toplantıları, veli seminerleri ve veli ziyaretleri düzenlenir. Ayrıca talep eden velilerimizle bireysel görüşmeler yapar.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİNE BAŞVURU

Rehberlik Servisi, eğitim yılı boyunca öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin serbestçe başvurabileceği bir birimdir. Servisten yararlanmanın herhangi bir prosedürü yoktur. Servisten randevu almak hizmetin daha etkin ve planlı yapılmasını sağlamak içindir.

VELİLERİMİZİN PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİNDEN RANDEVU ALMASI

·        Görüşmelerimiz hafta içi saat 8:20 ile 14:30 arasında yapılmaktadır.

·        Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimizle görüşme yapmak için sınıf öğretmeniniz aracılığı ile randevu alabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.11.2022 - Güncelleme: 04.11.2022 13:28 - Görüntülenme: 319
  Beğen | 13  kişi beğendi