Şeker Fabrikası Ortaokulu

Van Yolu Üzeri Şeker Fabrikası Sahası Van/Erciş
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin amaçları ışığında; dünü, bugünü ve geleceği bütünleştirerek, erdemli insan olmanın idealini ve değişimi yaşayacak özgün, etkili ve nitelikli bir okul toplumu oluşturmaktır. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda; doğru, dürüst, çağdaş, araştırmacı, öz güvenini kazanmış, güzel ülkemizi; hak ettiği yere getirmek için, sürekli çalışan, bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Kurumumuzda eğitim öğretim imkanı bulunanlara; nitelikli, kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak, okulu çevrenin kültür merkezi haline getirmek, üst öğrenim kurumuna nitelikli ve daha fazla öğrenci göndermek,ortaokul amaçlarının tamamının gerçekleştirildiği bir okul olmaktır.
Servisle sağlanmaktadır.
Şehir İçi Belediye Servis İmkanı Yoktur.
Van Ağrı Bulvarı No 390 Sahilkent Mah. Erciş /VAN
İl merkezine 90 km, ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Her yıl mezun olan öğrencilerimizin yaklaşık % 20 si sınav ile öğrenci alan okullara yerleştirilmektedir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz bünyesinde imkanlarımız ölçüsünde her türlü sportif etkinlik düzenlemekteyiz. Okulumuzun futbol, voleybol ve basketbol sahası bulunmaktadır.
İmkanlar dahilinde bilimsel çalışmalar yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Tübitak 4006 Ortaokullar arası proje çalışmalarına her sene katılım ve sergi çalışmaları yapmaktayız.