Ekm

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan tören ile Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutladık.

Nice 96. yıllara...

Ekm

Şeker Fabrikası Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencileri 2019-2020 yılı Öğretim Yılına başlarken yeni bir e-Twinning projesinde yer aldılar. Öğrencilerimiz "Değerler Eğitimi Anadolu" projesine geçtiğimiz hafta başladılar.

Projeye ortak okul olarak katılmış olup Haziran ayına kadar sürecek olan projede,her ay önemli bir değerimiz ele alınacak ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Projemizin amacı, yeni neslin önemli değerleri bilen bireyler olarak geleceğe hazırlanmaları, öz farkındalık oluşturmalarında onlara yardımcı olmaktır.

Nis

Egemenliğin gerçek sahibi halka geçişinin ve dünyada tek çocuk bayramı olma özelliğini taşıyan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramının 99. yaşını okulumuzda büyük bir coşku ile kutladık.

"Yaşasın Millet Egemenliği"

Nis

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Şair Yazar Bestami YAZGAN söyleşisine katıldık. Oldukça bilgilendirici aynı zamanda eğlendirici olan söyleşide ayrıca ETwinning projesi kapsamında Van ilinde projeye tek katılan okul olarak öğrencimiz Mercan POLAT kitap tanıtımını ve şiirini de okudu.

Mrt

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Şeker Fabrikası Camii imamı tarafından okulumuz öğrencilerine seminer verildi.

Şbt

Okulumuz eTwinning kapsamında Türkiye genelinde yapılan "Engelleri Aşan Yürekler" adlı projeye katıldı. "En Büyük Engel Sevgisizliktir" sloganı ile başlatılan projenin okulumuzdaki yürütücüsü olan Türkçe Öğretmeni Ali Çağlar KALE: "Projenin amacı engelli yurttaşlarımızın  sorunlarına dikkat çekerek onlara umut olmak ve öğrencilerimizin yazarlık yeteneğini geliştirmektir. Bu noktadan hareketle hayata geçirilen projeye biz de öğrencimiz Mercan POLAT ile şiir türünde bir eserle katıldık. Ülkemiz genelinde çeşitli şehirlerden öğrencilerin yazdığı farklı türlerdeki eserler Mayıs ayında kitap haline getirilecek. Böyle bir projeye imza atmaktan onur duyuyoruz." dedi. Ayrıca okulumuz Van genelinde bu projeye katılan tek okul olma özelliği göstermektedir.

Şbt

Okulumuzda tüm branşlarda öğrenci merkezli etkinliklerimiz devam ediyor.

Öğrencilerimiz ile birlikte her hafta belirlenen ders saatinde kitap okuma etkinliği, Görsel Sanatlar etkinliği ve Matematik etkinliklerimiz devam etmektedir.

Ayrıca Kitap Okuma yarışmalarımız okulumuz Türkçe Öğretmeni Ali Çağlar KALE tarafından "Bir Zamanlar Anadolu", "Zamanın Dedektifleri - Cengiz Han´ın Mezarı" ve "Gemici Dedem" adlı kitaplar ile okuma yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü münasebetiyle okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından kutlama programı hazırlanarak büyük bir coşkuyla kutlamasını yaptık. Amacımız Cumhuriyet değerleri ile yetişen nesiller yetiştirmek ve diyoruz ki YAŞASIN CUMHURİYET